Stabilt första kval i ADAC GT Masters för WestCoast Racing

Publicerad 30 mars 2012, 18.48 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing kvalade på säkerhet i säsongens första kval i GT Masters. I den första kvalstinten blev det en 10:e plats och den andra en 20:e plats vilket innebär att WestCoast Racing startar på 10:e plats i lördagens race och på 20:e plats i söndagens race.

Fredrik Lestrup körde den första kvalstinten och kvalade in som 10:a. Efter en hektisk period med förberedelser körde han sina första riktiga varv under helgen först i kvalet och han är nöjd med insatsen.
– Jag måste säga att jag är glad efter det här kvalet. Trots att vi inte hunnit köra så mycket är vi ändå med och med tanke på att det här var första gången jag körde på de nya Yokohamadäcken är det en bra tid. Det finns mycket mer tid att hämta både i mig och bilen och det är svårt att få till det med trafiken så vi har mer att ge. Teamet har gjort ett kanonjobb att få bilen klar till kvalet och nu ser vi fram emot racet. Det viktiga är att gå i mål men nu har vi också chans att köra för poäng imorgon. Jag är nöjd, sammanfattar Fredrik.

Martin Matzke körde det andra kvalpasset och körde på en identisk tid som Fredrik Lestrup gjorde i det första passet. Han låg då på en tiondeplats totalt men under slutet av passet var det flera som förbättrade sig och det blev en tjugondeplats totalt. Han var nöjd med kvalet.
– Jag är rätt nöjd även om det var mycket trafik på mina bästa varv. De första varven var riktigt bra och jag satsade på att köra säkert. Fredrik gjorde ett bra jobb och vi har en bra position inför racet imorgon och det viktiga är att gå i mål, sammanfattar Martin.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth tycket teamet gjorde en bra insats under säsongens första GT Masters-kval. Han poängterar att det viktiga är att ha en problemfri tävling resten av helgen.
– Det här var bra, det viktiga för oss den här helgen är att få en bra start och få igång säsongen. Det är inte nu som mästerskapet ska avgöras och vi har bra utgångsläge inför racen imorgon och på söndag.

Resultat, kval 1
Resultat, kval 2

 

Senaste nyheterna