WestCoast Racing i GT Masters säsongsstart i helgen

Publicerad 29 mars 2012, 19.10 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing inleder årets racingsäsong i helgen med säsongsstarten av ADAC GT Masters. På Oschersleben i Tyskland ska Fredrik Lestrup och Martin Matzke inleda WestCoast Racings GT-satsning i tyska GT Masters och det är en förväntansfull teamchef som ser fram emot säsongspremiären.
– Det har varit en kamp mot klockan in i det sista för att bli klara inför säsongsstarten men nu är vi äntligen redo, säger Dick Jönsson Wigroth. Det är lite av ett oskrivet kort hur vi står oss men vi vet att konkurrensen kommer att vara mycket tuff och vi har förberett oss så bra som vi har kunnat efter förutsättningarna. Målet är att få en solid start på säsongen och det viktiga för oss är att gå i mål i båda racen, ta poäng och samla mycket data för resten av säsongen. Det är mycket som är nytt, bilen är nyutvecklad, teamet är i många delar nytt och det här är också Fredriks och Martins första race tillsammans. Nyckeln till en bra helg blir att få allting att fungera ihop så snabbt som möjligt.

Fredrik Lestrup gjorde ett par race i GT Masters i teamets BMW Z4 GT3 förra säsongen i förberedelse för årets säsong. Han siktar nu på en bra start på säsongen och tror teamet har goda chanser att snabbt komma igång.
– Det har varit en lång vinter och nu ser jag fram emot att äntligen vara igång, säger Fredrik. Det har inte funnits så mycket tid till förberedelser så det blir spännande att se hur vi och bilen står sig. Om allting klaffar ska vi vara konkurrenskraftiga men i det här motståndet kan man inte ta ut någonting i förskott. Martin och jag måste också komma igång snabbt med vårt samarbete, han är erfaren och genuint snabb så jag tror vi kan arbeta bra tillsammans. Jag ser fram emot säsongsstarten, Oschersleben är en bana jag kört mycket på och som jag gillar och nu är vi äntligen igång!

Martin Matzke ser även han fram emot säsongsstarten. Han har hunnit med ett test tillsammans med teamet och tror det finns goda chanser i år.
– Nu är det äntligen dags. Jag har hunnit med ett första test tillsammans med Fredrik och teamet och det känns bra. De är erfarna och duktiga och har tagit emot mig väl så allting känns bra. Målet är självklart att slåss i toppen men det viktiga kommer att vara att gå i mål i alla race. Jag gillar Oschersleben, det är en bana som passar mig bra och jag har haft bra resultat där tidigare så man har alltid lite extra stora förväntningar inför en helg där. Det är en medelsnabb bana jag har kört många gånger och jag ser fram emot helgen.

Rapportering från teamets helg på Oschersleben kommer att ske på hemsidan samt på WestCoast Racings twitter och Facebook.

Tidsschema, ADAC GT Masters Oschersleben:

Fredag 30 mars:
08:30, Fri träning 60 minuter
11:55, Fri träning 60 minuter
15:30, Kval 90 minuter

Lördag 31 mars:
12:30, Race 1 60 minuter

Söndag 1 april:
08:55, Warm up 15 minuter
12:30, Race 1 60 minuter

Kommentarer inaktiverade.

Senaste nyheterna