Fredrik Lestrup kör tyska GT Masters för WestCoast Racing

Publicerad 29 februari 2012, 08.49 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing utökar sin GT-satsning och kör i tyska GT-serien ADAC GT Masters under 2012. Fredrik Lestrup blir en av teamets två förare och han kommer att köra hela säsongen i GT Masters i en BMW Z4 GT3. Han körde två tävlingshelger för WestCoast Racing i GT Masters förra året och blev också svensk GT-mästare med teamet 2011. Nu väntar en full säsong i ett av världens största GT-mästerskap.
– Det känns fantastiskt bra att få förtroendet att fortsätta tillsammans med WestCoast Racing och nu väntar en stor utmaning i GT Masters, säger Fredrik. Det är ett av världens tuffaste GT-mästerskap med över 42 bilar anmälda och många oerhört bra förare. Det var länge sen jag såg fram emot en säsongsstart så mycket som jag gör i år. Jag trivs väldigt bra med WestCoast Racing och det känns skönt att ta det här stora steget tillsammans med dem.

Fredrik Lestrup kände på konkurrensen i GT Masters i två race ifjol när WestCoast Racing förberedde sig med ett par inhopp under året. Han vet vad som väntar och tror teamet har goda chanser.
– Inhoppen ifjol bekräftade att vi fartmässigt hänger med i GT Masters men det bekräftade också det vi redan visste att det är en väldigt tuff konkurrens och mycket små marginaler mellan första och sista bil i fältet. Till i år har BMW lagt ner mycket arbete på att uppdatera och utveckla bilen och det kommer att behövas. Vi kommer självklart att ge allt och om den nya bilen är snabb är det ingen tvekan om att vi kommer att vara med och slåss i toppen.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth såg det som en självklarhet att fortsätta samarbetet med Fredrik Lestrup. 2012 blir WestCoast Racings största racingår någonsin med totalt sex bilar i teamet i mästerskap både i Sverige och Tyskland.
– Redan när jag och Fredrik inledde samarbetet ifjol var målet att satsa på en hel säsong tillsammans i GT Masters 2012 och det känns väldigt kul att vi är klara för det nu, säger Dick. Fredrik visade ifjol att han inte bara är snabb utan också arbetar väldigt bra med teamet och han var en viktig del i utvecklingsarbetet med nya bilen. Det var ett lätt beslut att fortsätta samarbetet. Det är ingen tvekan om att vi kommer möta det kanske tuffaste GT-motståndet som finns i år men vi vill tävla mot de bästa. Det är en ny utmaning för Fredrik och hela teamet, en utmaning vi ser fram emot.

Satsningen på ADAC GT Masters innebär också en utökning av teamets långa samarbete med BMW Sverige och BMW Motorsport.
– Vi utökar inte bara vårt team utan glädjande nog utökar vi också vårt nära samarbete med BMW ytterligare. 2012 kommer vi att representera BMW i tre olika mästerskap både här hemma i Sverige i TTA och Swedish GT och även i Europa med BMW Motorsport i ett av världens idag absolut största och tuffaste GT-mästerskap. Det känns väldigt stimulerande och hedrande, avslutar Dick Jönsson Wigroth.

Teamets andra förare i GT Masters kommer att presenteras inom kort. GT Masterssäsongen inleds sista helgen i mars på Oschersleben i Tyskland och avgöras under åtta helger med två entimmarsrace per tävlingshelg. Säsongen avslutas i september på Hockenheim.

Tävlingskalender ADAC GT Masters 2012:

31 mars – 1 april Oschersleben, Tyskland
5-6 maj: Zandvoort, Holland
9-10 juni: Sachsenring, Tyskland
14-15 juli: Nürburgring, Tyskland
11-12 augusti: Red Bull Ring, Österrike
25-26 augusti: Lausitzring, Tyskland
15-16 september: Nürburgring, Tyskland
29-30 september: Hockenheim, Tyskland

Fakta, Fredrik Lestrup:

Född: 11 juli 1984
Bor: Stockholm
Yrke: Racerförare, egen företagare
2011:
Svensk GT-mästare BMW Z4 GT3. 4 segrar, 2 pole position
Trea MINI Challenge Tyskland, 1 seger, 8 pallplatser

Senaste nyheterna